sâmbătă, 10 martie 2012

SmackDown:9 Martie 2012 Review

United States Championship Steel Cage Match:Santino Marella(champ.) Vs. Jack Swagger:

Seara a inceput in forta cu un meci pentru centura Statelor Unite intre Santino Marella si Jack Swagger.
Nu avem ocazia prea des sa vedem un asemenea meci la o seara saptamanala de wrestling,pe langa faptul ca o centura era pusa in joc,meciul mai avea loc si in cusca.
Intrand in cusca deja campion,marella avea un avantaj psihologic major.Swagger a incercat inca de la inceput sa scape,fara succes insa,venind o numaratoare pana la doi din partea lui Santino.Cu Vicki Guerrero si Dolph Ziggler la marginea ringului,Swagger s-a luptat mai mult pe corzi decat in ring,meciul fiind o cursa continua pentru cine escaladeaza mai repede cusca.
Dupa cateva manevre bune din pareta lui Marella de pe corzi,acesta a cerut sa fie deschisa usa,momentul mai mult decat "fals" a fost cand Swagger "il tragea" cu ultimele forte pe Marella care se tinea cu unghiile de scarile de otel si de usa.L-a tras inapoi in ring,acesta l-a lovit si a incercat sa iasa iar,din nou,fara succes.Dupa 2 incercari esuate,Santino Marella si-a pastrat centura cu putin ajutor din partea lui Vickie care l-a lovit "din greseala" pe Swagger cu una de otel,in timp ce incerca sa il impiedice pe Marella sa iasa.
Finalul classic atunci cand cea mentionata mai sus se afla la marginea ringului(ar mai trebui sa schimbe placa,a devenit plictisitor).
Ce remarc cu surprindere si o oarecare placere este modul in care Marella a trecut de la "mascarici" la luptator.Se vede cu ochiul liber ca are un trup mult mai lucrat ca acum 2 ani,poseda o centura,a ajuns intr-un meci in cusca pe care l-a si castigat.Era si timpul...toata cariera a facut pe bufonul,publicul s-au plictisit.

Drew McIntyre Vs. Hornswoggle:

Nici macar nu m-am uitat la aceasta mascarada ieftina.Cu un picior in prapastia numita concediere,dupa ce luni de'a randul nu a castigat nici un meci,mai noul mascarizi al companiei,drew McIntyre nu poate castiga decat un meci cu un pitic.
Am vazut multe momente penibile in WWE(si v-am spus de la inceput ca voi comenta meciurile intr-o maniera proprie),dar acesta mici fragmente din care face parte Hornswoggle le intrece pe toate.Pe langa faptul ca publicul se amuza de cum un pitic este facut terci(nici bogatii nu se amuzau astfel vazand oameni macelariti de lei in Colosseum precum se amuza idioti in fata unui asemenea meci)mi se pare si o jignire adusa la adresa oamenilor cu asemenea probleme,indirect,evident.O rusine de...nici nu-l pot numii meci.

Mark Henry Vs. Ezekiel Jackson:

Daca ar fi sa enumar cativa wrestleri care au evoluat in ultimul an,Mark Henry ar tine capul listei.
Dupa ce am trecut peste momentul penibil dintre McIntyre si Hornswoggle era si timpul pentru ceva lupta adevarata.
De prima data cand l-am vazut pe Jackson in companie am zis ca e ceva de capul lui si chiar daca este un om "mare" ar un stil foarte variat de a lupta,la fel si Henry,care,in ciuda dimensiunilor impresionante si titulaturii de "Cel mai puternic om din lume" are o abilitate si un arsenal plin cu de toate.
Cei doi competititori s-au bazat inca de la inceput pe lovituri(cel mai bun atac al oamenilor cu dimensiunile lor)si pe putin manevre,Jackson l-a fentat pe Henry,acesta lovindu-se la picior,a urmat inca o serie de locvit din partea amandurora,i-ar finalul meciului a venit dupa un Slam din partea lui Mark Henry.

Teddy Long Vs. John Laurinaitis:

Inca de prima data cand l-am vazut pe nea' Ion asta cu fata de corporatist infect am spus ca nu imi place si daca pana mai ieri nu stiam cu ce se ocupa ,acum stiu.Doar ca nu inteleg ce cauta in timp de varsta a doua cu boasele inghesuite in colanti si cu tatele timpurii stranse intr-un echipament deloc special.Privesc cu greu asemenea momente absolut penibile care sunt catalogate drept meciuri,privesc cu teama ziua de maine pentru wrestling.Ma intreb cum va arata peste 5 ani,poate ca nu va mai exista WrestleMania,poate ca nu va mai exista un ring,poate ca nu vor exista wrestleri si nici meciuri...totul e posibil.
Si da,nu am comentat acest meci pentru ca...nu e un meci.

R-Truth & Kofi Kingston Vs. WWE Tag Team Champions Epico & Primo:

Si cum toate momentele penibile au loc intre meciuri adevarate,dupa penibilitatea absoluta in chiloti a urmat un meci intre atleti adevarati.Nu se afla pe lista mea de favoriti(cu exceptia lui Kofi Kingston) dar trebuie sa recunosc ca au un arsenal oarte variat,au un mod de a lupta special,stiu sa faca show,ambele echipe,stiu sa lupte cu adevarat,sunt wrestleri,nu bufoni(cel putin in acest meci).
Dupa ce Kofi a fost tinut de catre Epico intr-o manevra de submission cateva secunde bune,acesta a reusit sa aunga la Truth pentru a face tag'ul,arbitrul nu a vazut insa si si-a intors privirea de la celalalt colt al ringului unde Kofi era atacat atat de Primo cat si de Epico in timp ce Truth incerca sa ii explice ca el este omul legal.Trecand peste scarbosenia incorsetata de la marginea ringului(cred ca e Rosa Mendes)trebuie sa apreciem flexibilitatea lui Primo care si-a dovedit abilitatile atletice atat prin manevre cat si individual pe toata durata meciului.Dar cum vorbim de un atlet adevarat,nici Kofi nu s-a lasat mai prejus si a reusit sa iasa in stilul caracteristic din stramtoarea lui primo si sa faca tagul.
Si cum nici un meci pe echipe nu poate exista fara momentul cheie in care toti membri echipelor se afla in ring,dupa ce R-Truth a explodat pur si simplu atacandu-l pe Primo din toate partile,acesta era la un pas sa faca numaratoare pana cand a intervenit Epico,atacat la randul lui de Kingston.
Dupa ce atentia arbitrului a fost atrasa de urlatoarea incorsetata de la marginea ringului,Kingston si-a facut numarul scotandu-l pe Epico din joc pentru a-i lasat lui Truth onoarea de a incheia meciul.

Six-Man tag Team Match:Randy Orton,Sheamus & Big Show Vs. Daniel Bryan,Cody Rhodes & The Miz:

Main-eventul serii a fost unul cu adevarat superb,un meci cu de toate,aveam nevoie de o gura de wrestling dupa toate mascarada care a avut loc de'a lungul serii.
Dupa ce Daniel Bryan si Sheamus au fost intervievati cu cateva minute inainte de meci si au avut un schimb de replici destul de interesant,erau si mai "incinsi" pentru acest meci.
Cu un avantaj net superior datorita greutatii dar si datorita anilor de experienta ai lui Orton si Big Show,echipa lor a condus meciul inca de la inceput.
Trebuie apreciate insa si determinarea lui Rhodes si ambitia lui Bryan,caruia,hai sa fin seriosi,nimeni nu-i dadea sanse de supravietuire in wrestling...si uite ca e campion la categoria grea,au dovedit si in acest meci ca stiu sa lupte.
Dupa ce Sheamus l-a scuturat un pic pe Cody in timp ce Show urla frenetic(se uzea ceva mai tare decat comentatorii),acesta a reusit sa faca tag'ul cu Orton,moment in care publicul a sarit in aer.Omul legal din cealalta echipa era Miz,un competitor mult prea slab pentru Orton(vorbesc atat la propiu cat si la figurat).A inceput in stilul carcateristic cu un Power Slam,aceasi manevra fiind executata si pe Rhodes care nu s-a putut abtine si a intervenit in meci.Din pacate pentru el,Rhodes a ajuns in mainile lui Big Show,care,pregatit de WrestleMania l-a urmarit pe acesta pana in culise...si ce a urmat e istorie:)).
In tot acest timp,Randy Orton isi facea treaba in rign,executandu-l pe Miz cu un DDT.Bryan a intervenit si el in lupta,reusit sa il sugrume pe Orton cu corzile,fiind insa scos din joc de Sheamus,continuand lupta inafara ringului si in public.In ring insa,Miz a incercat sa ii faca un Skull Crushing Finale pe Orton,urmarea fiind un RKO cu care a castigat meciul pentru echipa lui.
Distractia nu s-a terminat insa pentru Orton,acesta fiind atacat de Kane care a aparut printre spectatori,desi era dupa un meci agonizant,Orton s-a aparat in fata lui Kane.Lupta s-a duc inafara ringului,masa comentatorilor si picioarele de sustinere a ringului fiind arme letale,spre deliciul publicului(evident).Dupa ce s-au invartit de 2 ori in jurul ringului,Kane s-a gandit sa ridice stafeta si l-a dus pe Orton in multime,care,evident era in delir.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu