joi, 12 aprilie 2012

The Memory Will Never Die:Eddie Guerrero(1967-2005)


Stiu multe persoane care au renuntat sa se mai uite la wrestling dupa 13 Noiembrie 2005 cand Eddie Guerrero era gasit mort intr-o camera de hotel.
Eduardo Gory "Eddie" Guerrero LIanes s-a nascut pe 9 Octonbrie 1967 in Juarez,Mexic,cel mai tanar dintre fratii Guerrero,Eddie avea sa devina cel mai popular wrestler din familie,unul dintre cei mai iubiti si respectati de catre colegii de vestiar si cel mai iubit pentru fani.
Cu siguranta Eddie stia s
a isi faca simtita prezenta si chiar daca s-a stins la o varsta cand altii abia realizeaza ceva,Eddie a luat cu el o legenda de neegalat,23 de titluri dintre care si WWE Grand Slam Championship si bine inteles bine meritatul loc in WWE Hall of Fame.

Atata unchiul cat si tatal sau l-au indrumat inca de mic copil catre o cariera de wrestler,neamul Guerrero fiind unul respectat si cunoscut in Mexic pentru performantele lor sportive.Inainte de WWE,Eddie a facut parte din ciurcuite cu renume ca AAA,NJPW,ECW si WCW.Inca de cand a avut primul meci in WCW toata lumea era contr
ariata de aptul ca Eddie era "favorizat",favoritism care s-a transofrmat intr-o cariera de succes,nimeni vrand sa spuna ca era atat de bun incat era gata pregatit sa lupte alaturi de legende in main event'uri.
In 1998 a avut prima rivalitate notabila cu nepotul sau,ChavoPe 9 Martie '98 la Nitro,Chavo avea sa piarda in fata lui Booker T,dupa meci,Eddie facand un supplex pe el pentru "ai da o lectie".In acelasi an cei 2 s-au batut intr-un meci Hair Vs. Hair la Bash on the beach,cu Eddie castigator.
Si chiar daca tot anul au tinut
-o in replici taioase si meciuri spectaculoase,Eddie l-a salvat pe Chavo de a fi batut de Stevie Ray,avand loc marea impacare.

Pe 31 Ianuarie 2000,Eddie
Guerrero si Chris Benoit au debutat la Raw is War,din acea seara cei 2 au devenit ca fratii,fapt pentru care moartea lui Chris care a avut loc dupa moartea prietenului sau bun a fost pusa pe seama acestui fapt.
In Martie a aceluias an,Eddie avea sa isi ia in primire unul dintre cel mai cunoscut gimmick din istoria wrestling'ului,reputatia de "Latino Heat".Referisndu-se lui Chyna cu "Mamacita"au fost atat parteneri in viata de zi cu zi cat si in ring,la un episod Raw in
War in acelasi an,Eddie a luat titlul European de la Jericho cu ajutorul ei.Realtia dintre cei 2 a continuat in ring ca o legatura speciala,momentele cand Eddie ii aducea buchete imense de trandafiri rosii si ii saruta mana erau cu adevarat magice,din perspectiva mea relatia dintre cei 2 era mult mai "romantica" decat cea dintre Chyna si Triple H.

Intre anii 2001-2002 Eddie s-a intros in cirucitele independente unde nu avea sa reziste prea mult intorcandu-se in WWE pe 1 Aprilie 2002 cand l-a atacat pe Rob Van Dam,din aceasta rivalitate a iesit cu al doilea titlu Intercontinental din cariera pe care l-a castigat la Backlash
In august 2002,Eddie si Benoit au inceput sa lupte in SmackDown,fiind la acel moment cele mai iubite fete din aceasta divizie.In aceea perioada,intre cei 2 s-a creeat o relatie frateasca foarte stransa,Eddie avand o rivalitate cu Edge iar Benoit cu Kurt Angle.
Mai tarziu in acelasi an,Eddie si-a aliat fortele cu Chavo Guerrero formand Los Guerreros,una dintre cele mai iubite echipe din istoria wrestling'ului,Chavo castigat notorietate datorita acesteia.

"We lie, we cheat and we steal, but at least we're honest about it."
Los Guerreros au fost in centrul atentie tot anul,fiind in aceeasi masura entertaineri cat si wrestleri extraordinari,in rivalitatea lui benoit cu Angle fiind chiar un element important cand l-au ajutat de Chris.
Mai tarziu a facut echipa cu
Tijiri si parea ca cariera lui a luat o intorsatura mai mult decat favorabila,in scurt timp devenind Campionul Statelor Unite iar mai apoi Campionul WWE in aceeasi perioada cand Chris avea centura la categoria grea.
In ultimele luni de viata,Eddie a facut echipa cu Rey Mysterio cu care a avut si o rivalitate.

Eddie a luptat pentru ultima oara pe 11 Noiembrie 2005 la SmackDown impotriva lui Mr.Kennedy pe care l-a batut castigand un loc in echipa SmackDown'ului la Survivor Series.Dupa ce moartea lui Eddie a fost anuntata,2 zile mai tarziu Randy Orton i-a luat locul in echipa SmackDown'ului la SS.
DE asemenea,pe 18 Noiembrie Eddie a vea programat Triple Threat Match cu Batista si Randy Orton.

Pe 13 Noiembrie 2005,Eddie era gasit mort de catre Chavo in camera sa de hotel din Minnesota.Potrivit autopsiei,Eddie a murit in urma unui atac de cord,cu cateva zile in urma spunandu-i lui Chavo c
a este extenuat si ca trage mai mult ca de obicei.Eddie avea probleme cu inima,un efort prea mare ii putea fi fatal.

Raw'ul de pe 14 Noiembrie i-a fost dedicat,pe rampa urcand toate superstarurile si arbitrii din companie pentru ai aduce un omagiu lui Eddie,Vince a tinut un discurs si a fost prezentat un filmulet-tribut.Atat wrestlerii cat si publicul era in lacrimi...unul dintre cei mai iubiti wrestleri s-a stins mult prea devreme,la doar 38 de ani,acum 7 ani inima si sufletul WWE'ului s-a stins,wresterul iubit de toti,cel ce stia sa faca show fara sa se vanda,cel care stia sa aduca un zambet pe buzele tuturor si sa ii tina cu sufletul la gura s-a dus si niciodata nu vom mai vedea un alt wrestler ca Eddie Guerrero.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu